Waroom Qcells? Ruimte voor eigen initiatief. Afwisselende taken. Internationale werksfeer.


VIND ONZE LAATSTE VACATURES

Naast de zon vormt een andere grote kracht de kern van Qcells: Yours!

Vind uw carrièremogelijkheden  Daroom Qcells

  Ruimte voor eigen initiatief. Afwisselende taken. Internationale werksfeer. Er zijn nog veel meer redenen om voor Qcells te kiezen.

  Leef uw ideeën!

  Ruimte voor eigen initiatief. Afwisselende taken. Internationale werksfeer. Er zijn veel goede redenen om bij Qcells te beginnen. De eerste reden bent uzelf. Want bij Qcells leeft u uw ideeën. Wij willen de toekomst van de zonne-energie meebepalen. Voor deze grote taak zijn we op zoek naar de meest uiteenlopende karakters: gekwalificeerde medewerkers uit zeer verschillende vakgebieden en alle leeftijdsgroepen.

  Neem samen met ons verantwoordelijkheid: vandaag zijn het uw ideeën, morgen al technische innovaties en overmorgen behoren ze tot het dagelijkse leven in een levenswaardige toekomst. Maak kennis met Qcells als toekomstgerichte werkgever.
   

  Intern onderzoekscentrum

  Meer dan 200 wetenschappers en ingenieurs werken in het Qcells Research Center aan de snelle doorontwikkeling van onze technologieën. Ons doel: fotovoltaïsche energie voordeliger en dus concurrerend maken. Dankzij de nauwe vervlechting van onderzoek, ontwikkeling en productie in het Solar Valley Thalheim kan Qcells snel om te zetten in massaproductie. Dit versterkt onze technologische leiderspositie in de fotovoltaïsche industrie.
   

  De toekomst van Energie

  Fotovoltaïek staat voor de schone energievoorziening van de toekomst. Ons doel is om deze schone energieopwekking naar duurzaam succes te leiden. Dit lukt wanneer onze klanten door onze oplossingen op lange termijn verzekerd zijn van inkomsten.

  Of we nu klantgerichte financieringsconcepten ontwikkelen, aan de prestatieverbetering van zonnecellen werken of onderhoudsvrije systemen ontwikkelen: bij Qcells realiseren we dagelijks ideeën voor rendabele, klantgerichte fotovoltaïek-oplossingen – en dus voor een levenswaardig milieu. Bij Qcells is deze grote taak geen stoffige doctrine op papier, maar de fundamentele motivatie van onze medewerkers.

  Wie we zoeken, wat we aanbieden


  We hebben veel bereikt, maar daarmee zijn we nog niet tevreden. We vertrouwen op gemotiveerde medewerkers die het verschil willen maken en initiatief willen nemen.


  Integratieproces en personeelsontwikkeling

  Wij willen het nieuwe medewerkers zo gemakkelijk mogelijk maken om zich bij ons aan te sluiten en alle ruimte bieden voor de verdere ontwikkeling binnen de onderneming. 
  Daarom hechten wij heel waarde aan een goede introductie en aan mogelijkheden voor de personeelsontwikkeling.

  Integratieproces – Wie nieuw is in een onderneming, heeft meestal veel vragen. Waar komen we vandaan? Waar staan we vandaag? Waar gaan we heen? Onze managers ondersteunen het introductieproces. Zij stellen een introductieplan op, stellen de belangrijkste aspecten van de werkplek voor en benoemen een mentor. Hij helpt de betreffende medewerker om zich in de nieuwe omgeving beter te oriënteren en geeft tips die het hem gemakkelijker maken om snel zijn weg te vinden in de wereld van Qcells.

  Personeelsontwikkeling – Wij ondersteunen onze medewerkers: wij helpen onze medewerkers bij hun verdere ontwikkeling door middel van interne en externe bijscholingen en diverse carrièreprogramma's. Zo breiden we onze interne knowhow uit en bevorderen we de individuele ontwikkeling. Door de jarenlange ervaring van onze trainers en docenten kunnen wij onze medewerkers een professionele bijscholing op hoog niveau bieden.

  Opleiding – Wij bieden opleidingen aan in verschillende door de staat erkende chemische, technische en commerciële beroepen. Het Qcells TrainingCenter met een oppervlakte van 2.500 m2 en tien speciaal ingerichte klaslokalen biedt optimale voorwaarden voor een succesvolle opleiding.

  Aantrekkelijke salarissen en wat verder nog belangrijk is

  Qcells heeft een aantrekkelijk salarissysteem dat op internationale standaarden gebaseerd is en een marktconforme betaling waarborgt.  
  Flexibele werktijden, barrièrevrije kantoren en een collegiale werksfeer zijn andere pluspunten.

  Salaris – Natuurlijk is ook een aantrekkelijk salaris van belang: Qcells hanteert een internationaal georiënteerd salarissysteem. Elke functie is gebaseerd op een salarisschaal die is afgestemd op marktconforme vergoeding. Het salaris bestaat uit een vast en een flexibel aandeel dat gebaseerd is op het behalen van doelstellingen.

  En daarnaast – Interessante taken in een collegiale werksfeer, met regelmatige communicatie en informatie, flexibele werktijden en 30 werkdagen betaalde vakantie per kalenderjaar, goed uitgeruste, barrièrevrije kantoren en vergaderruimtes evenals een parkeergarage.

  Gezondheidsprogramma en uitstekend eten

  Onze pendeldienst van en naar station Bitterfeld maakt het voor treinreizigers gemakkelijk om ons te bereiken.
  Ons uitgebreide gezondheidsprogramma is uitermate populair en wordt door veel medewerkers hogelijk gewaardeerd.

  Pendeldienst – Een pendeldienst van en naar het station Bitterfeld-Wolfen zorgt ervoor dat onze vestiging goed bereikbaar is. Daardoor is onze hoofdvestiging in het Solar Valley comfortabel en milieuvriendelijk per trein bereikbaar – ook voor medewerkers die verder weg wonen.

  Gezondheidsprogramma – Ons onderneming beschikt over een eigen bedrijfsgeneeskundige dienst. Zij houdt zich bezig met de medische behoeften van de medewerkers op de werkplek en organiseert samen met externe specialisten en met ondersteuning van de Siemens-Betriebskrankenkasse gezondheidscampagnes:

  • Gezondheidscontroles
  • Griepvaccinaties
  • Mogelijkheid om bloed te doneren
  • Medisch consult en vaccinaties voor reizen
  • Massageservice
  • Speciale campagnes in het kader van gezondheidsdagen, zoals huidkankerpreventie, oogdrukmetingen, rugcontroles of voedingsadvies

  Kantine – Het verheugt ons dat onze kantine werd onderscheiden met het JOB&FIT-certificaat van de Duitse Voedingsvereniging (Deutsche Gesellschaft für Ernährung e. V.). Dit certificaat wordt toegekend aan kantines die na een succesvolle audit voldoen aan de kwaliteitscriteria op het gebied van voedsel, voedselplanning en -productie en de sfeer in het ondernemingsrestaurant. Deze service is voor onze medewerkers van 7.00 tot 19.00 uur beschikbaar en wordt door ons gesubsidieerd.

  Verdere Programma´s

  Een goede werksfeer, de mogelijkheid om werk en gezinsleven met elkaar te combineren en sociale zekerheid zijn voor ons van groot belang.  
  Daarom biedt Qcells een reeks werknemerprogramma's die geenszins vanzelfsprekend zijn en die ons tot een van de meest aantrekkelijke werkgevers in de regio maken.

  Bedrijfspensioen – Wij willen dat u ook op uw oude dag goed verzorgd hebt. Samen met onze betrouwbare partner helpen wij u en bieden in het kader van een uitgesteld salaris aantrekkelijke groepscontracten en financiële participatie.

  Ongevallenverzekering – Als werknemer van Qcells bent u wereldwijd op uw werk en privé 24 uur per dag en 7 dagen per week verzekerd bij ongevallen.

  Kleuterschool – De combinatie van gezin en carrière is voor ons van groot belang. Daarom hebben we in samenwerking met de stad Sandersdorf-Brehna het dagverblijf 'Glückspilz' gebouwd. De integratieve inrichting combineert twee essentiële aspecten van de kinderopvang: de kinderen behoefte aan een liefdevolle, aantrekkelijke en stimulerende omgeving – de ouders hebben behoefte aan een betrouwbaar en competent team van opvoeders en aan passende opvangtijden. Met beide aspecten is van begin af aan in het concept rekening gehouden. Als regionaal zonne-energieonderneming hebben wij de fotovoltaïsche installatie met 21 kW voor het kita-dak geleverd. De opgewekte elektriciteit wordt rechtstreeks aan het openbare net geleverd.

  Verhuisdienst – Een nieuwe werkplek is meestal een grote stap: nieuwe collega's, nieuwe stad, nieuwe omgeving. Met de verhuisservice vereenvoudigt Qcells de start voor nieuwe medewerkers in hun nieuwe omgeving.

  Carrièremogelijkheden

  U hebt beroepservaring en wilt uw aantoonbare vaardigheden gebruiken om samen met ons succesvol te zijn? U bent beginnend beroepsbeoefenaar en wilt de uitdaging aangaan om voor een wereldconcern met langetermijnperspectieven te werken? Qcells biedt u de mogelijkheid om allerlei werkgebieden te leren kennen.

  Leer meer

  FAQ

  FAQ en toepassingsinstructies

  De belangrijkste antwoorden

  Meer informatie hier

  Opleiding

  Profiteer van de jarenlange ervaring van onze opleiders om uw werknemers eersteklas technische opleiding en bijscholing te bieden

  Leer meer

  CONTACT OPNEMEN

  HEB JE VRAGEN?

  Antwoord krijgen