Tel: +49 (0)3494 6699-0

E-mail: q-cells@q-cells.com

Contact

Q.MOUNT

Het veelzijdige montagesysteem voor schuine daken

Q.MOUNT is de Qcells montage-oplossing voor diverse soorten schuine daken

Om de Qcells Premium-zonnepanelen betrouwbaar en veilig op de meest uiteenlopende dakvormen en dakbedekkingen te kunnen installeren hebben wij het Q.MOUNT-systeem voor schuine daken ontwikkeld. Q.MOUNT onderscheidt zich van de concurrentie door zijn eenvoud en snelle, probleemloze installatie, evenals de uitstekende prijs-/prestatieverhouding. Onze Q.PARTNER hebben het voordeel van zelfstandige installatieplanning met de Qcells ROOFTOP PLANNER - software die alle noodzakelijke planningsstappen combineert in één systeem: Planning van de plaatsing van de zonnepanelen en de lay-out op het dak, omvormers, opbrengt-simulatie en statiekberekening inclusief wind- en sneeuwbelasting. Wij bieden onze klanten alle benodigde componenten en garanderen daarmee dat deze perfect op elkaar afgestemd zijn en een uitstekende combinatie vormen.

Met Q.MOUNT in vier eenvoudige stappen naar een kant-en-klaar zonnesysteem

Planung der Anlage
Stap 1
 • Schema voor paneelplaatsing
 • Paneelbedrading
 • Bepaling plaatsingslocatie omvormer
 • Kabelschema
 • Schema voor ballastgewichten
Erstellung der Dokumentation
Stap 2
 • Statische berekening van wind- en
 • Sneeuwbelasting
 • Berekening rendabiliteit
 • Stuklijst
Lieferung
Stap 3
 • Qcells levert alle componenten op tijd op de bouwplaats af
Einfache Installation
Stap 4
 • Installatie van het Q.MOUNT‑systeem incl. paneelbedrading en omvormer

Een systeem, veel dakvormen

Q.MOUNT is geschikt voor de meest uiteenlopende dakvormen en -bedekkingen.

Alle onderdelen komen uit een met elkaar te combineren modulair-systeem en maken dankzij de nieuwe klik-middenklem de paneelmontage aanzienlijk eenvoudiger.

Q.MOUNT Welleternitdach
Vezelcement golfplaat

De bevestiging van de Q.MOUNT-onderconstructie wordt bij daken van vezelcement golfplaten uitgevoerd met een zelfdichtende stokschroef, inclusief de voorgemonteerde snelmontage-adapters.

Q.MOUNT Ziegeldach
Pannendak

De drievoudig verstelbare dakhaak voor pannendaken maakt een flexibele aanpassing aan alle mogelijke pannendaken. Ook hier wordt de installatietijd tot een minimum teruggebracht door de inzet van de voorgemonteerde snelmontage-adapter.

Q.MOUNT Trapezblechdach
Trapeziumplaatdak

Op trapezieumplaatdaken schittert Q.MOUNT met veelzijdige oplossingen. Daarbij bieden wij trapeziumplaatbruggen in verschillende lengtes aan, die zowel voor de horizontale, verticale en enkellaagse inzet als voor montage in kruisverband geschikt zijn.

Q.MOUNT Blechfalzdach
Trapeziumdak

Ook voor trapeziumdaken en felsdaksystemen biedt Q. MOUNT een stabiele en gemakkelijk te installeren klemoplossing, die het dragerprofiel van de onderconstructie betrouwbaar verbindt met de zonnepanelen.

Hebt u interesse in ons Q.MOUNT systeem voor platte daken? Wij adviseren u graag.

Qcells Rooftop Planner

Alles in één!

De planningstool van Qcells omvat diverse planningsprogramma's en vergemakkelijkt de planning voor Q.PARTNER. Als Q.PARTNER bespaart u tijd en ressources omdat u met één programma alle stappen voor de installatie kunt realiseren.

Word nu Q.PARTNER