Tel: +49 (0)3494 6699-0

E-mail: q-cells@q-cells.com

Contact

Carrièremogelijkheden

Naast de zon ligt nog een andere grote kracht ons na aan het hart: de jouwe!

U hebt beroepservaring en wilt uw aantoonbare vaardigheden gebruiken om samen met ons succesvol te zijn? U bent beginnend beroepsbeoefenaar en wilt de uitdaging aangaan om voor een wereldconcern met langetermijnperspectieven te werken? Qcells biedt u de mogelijkheid om allerlei werkgebieden te leren kennen.

Ook al zijn we een uniek onderneming met unieke medewerkers, wij zijn niet de enige. De afdeling voor strategie/ondernemingsontwikkeling kijkt naar onze concurrenten in de fotovoltaïsche industrie en voert marktanalyses uit om nieuwe afzetmarkten en locaties te ontsluiten. Om ervoor te zorgen dat we samen meer bereiken, bekommert zij zich om het beheer van investeringen, het opstellen van businessplannen en de uitvoering van contractonderhandelingen. De uitbreiding van ons internationale netwerk zorgt ervoor dat we wereldwijd een groot succesverhaal kunnen blijven schrijven.

Alleen wie zich perfect organiseert, kan perfecte producten maken. Dit geldt zowel voor de machines in de productielijn en de coördinatie van alle leveranciers als voor onze medewerkers. Wij stellen hen in staat om zichzelf optimaal in te kunnen brengen en zorgen ervoor dat alle informatie precies daar aankomt waar ze nodig is. Zo leidt onze inzet tot het perfecte zonneproduct.

Productieproces, materiaal, productiemethode: wij doen intensief onderzoek en werken intensief op elk technologisch gebied om onze onderneming vooruit te brengen. Daarvoor zijn fysici, scheikundigen en ingenieurs uit verschillende disciplines nodig – bijvoorbeeld als procestechnologen, onderzoekers, projectmanagers en technische assistenten.

We combineren veel ideeën tot een groot succes: in onze verschillende productielijnen produceren wij onze krachtige zonnecellen en -modules. Directie, technici, onderhoudspersoneel en installatiebedieners werken in de productie. De installatiebedieners zijn vaak mechatronici of chemisch technici, maar ook voormalige kantoor- of verkoopmedewerkers. Dankzij bijscholingen is ook een zij-instroom mogelijk.

Wat we doen, doen we elke dag beter. Controlling helpt ons om zowel alle ondernemingsprocessen en -procedures als het financiële beheer van de onderneming te optimaliseren. Meer efficiëntie, meer effectiviteit: de toewijding van elke medewerker heeft een groots effect. Want de virtuoze omgang met getallen, getallen en nog meer getallen maakt nog betere zonnecellen, modules en projecten mogelijk die we nog succesvoller op de markt kunnen brengen.

voordat onze zonnecellen en -modules Qcells in optimale staat verlaten, zorgt de afdeling kwaliteitsmanagement voor perfecte tussenresultaten en een doordacht samenspel van alle werkprocessen in de hele waardeketen. Op deze manier zorgen we ervoor dat niet alleen onze visies, maar ook de uitvoering daarvan de wereld inspireren: met onze hoge eis aan de kwaliteit hebben we de top van de wereld bereikt.

Onze medewerkers op deze afdeling verspreiden onze producten en ideeën over de hele wereld. Ze geven vorm aan de ontwikkeling van nieuwe markten en de verkoop van het volledige productengamma van het concern, voeren marktobservaties uit, definiëren nieuwe verkoopconcepten en marktstrategieën en onderhandelen over langlopende leveringscontracten.

Helpt onze onderneming te laten groeien en maakt onze naam bekend. De medewerkers van onze marketingafdeling zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de uitbreiding van onze merken. Hun taak is het om marketingstrategieën te ontwikkelen en te implementeren. Tot de taken van onze marketingafdeling behoren onder andere: merkenmanagement, imagocampagnes, productreclame, mediaplanning, beurs- en evenementenmanagement evenals diverse analyses en benchmarktests.

Communicatie is alles, zowel op de wereldmarkt als in de onderneming en voor de beleidsmakers op politiek en economisch gebied. Onze PR- en communicatiemedewerkers hebben daarom verschillende taken, bijv. het plannen en uitvoeren van interne en externe communicatiemaatregelen of het onderhouden van contacten met de media en met politieke besluitvormers.

Wij willen de besten: begaafde mensen die net zo daadkrachtig zijn als wij. Daarom hebben we op onze personeelsafdeling medewerkers nodig die verder kijken dan hun neus lang is en die verder gaan dan het klassieke personeelsbeleid om de meest geschikte kandidaten te vinden. Onze personeelsfunctionarissen zijn betrokken bij alle vragen en taken met betrekking tot het personeel.

Onze IT-experts zorgen ervoor dat alle DP-processen naadloos op elkaar aansluiten – en wel zonder beperkingen, 24 uur per dag. Want innovatieve producten vereisen ook innovatieve software en hardware. De succesformule is communicatie en productief netwerken. Vooral in de IT-sector.

We hebben veel meer nodig dan 'alleen' goede ideeën voor onze producten: onze inkoopmedewerkers zorgen ervoor dat we beschikken over alle grondstoffen, middelen en diensten die we nodig hebben. Zij zorgen ook voor leveranciersmanagement over de hele wereld en voeren ondernemingsoverkoepelende prijsonderhandelingen om ervoor te zorgen dat onze efficiëntie voortdurend wordt geoptimaliseerd.

Hier lopen veel processen snel en gelijktijdig af. Als wereldwijd groeiende onderneming worden we voortdurend geconfronteerd met volledig nieuwe situaties. De afdeling Projectmanagement zorgt ervoor dat we onze kansen grijpen. Zij controleert de bouw van nieuwe gebouwen en installaties en optimaliseert de samenwerking met leveranciers. Dit zorgt ervoor dat we onze doelen op een verantwoorde en enthousiaste manier bereiken, ook als het eens snel moet gaan.

Onze producten zijn de rendementsgarantie van onze klanten. Om deze hoge standaard te kunnen handhaven, zorgt ons productmanagement ervoor dat Qcells-producten voortdurend worden verbeterd. Deze medewerkers houden de markt en de concurrentie in de gaten, evalueren innovaties en begeleiden nieuwe ontwikkelingen vanaf het eerste idee tot de marktintroductie. Zij verliezen daarbij hun doel niet uit het oog: het vinden van de optimale oplossing voor onze klanten!

Naast krachtige zonnecellen en zonnemodules omvat het productportfolio van Qcells ook complete fotovoltaïsche systemen voor residentiële, commerciële en industriële gebouwen en voor grote zonnecentrales.

De verschillende opleidingsplaatsen bij ons hebben zeer uiteenlopende eisen. Maar de belangrijkste voorwaarde geldt voor alle plaatsen: enthousiasme. U kunt bij ons veel bereiken. Wij verwachten daarom van onze leerlingen dat zij, afhankelijk van hun individuele beroepswensen, ten minste een zeer goed schooldiploma voortgezet onderwijs (lagere school), een goed mavo-/havodiploma hebben of een eindexamen hebben afgelegd. We verwachten ook een goede kennis van de Duitse en Engelse taal, computervaardigheden, communicatieve vaardigheden en teamgeest.

Wij bieden opleidingen aan in verschiedene in Duitsland erkende chemische, technische en commerciële loopbanen:

  • Commercieel-administratief medewerker (m/v)
  • Mechatronicus (m/v)
  • Chemisch laborant (m/v)
  • Informaticus (m/v)
  • Specialisten voor magazijnlogistiek (m/v)
  • Elektrotechnicus voor automatiseringstechniek (m/v)
  • Fysisch laborant (m/v)

U profiteert van onze nauwe samenwerking met vakscholen en opleidingscentra. In 2007 hebben we een eigen opleidingscentrum geopend om het opleidingsniveau verder te verhogen: het Qcells TrainingCenter met 10 afdelingen op 2.500 vierkante meter. De verschillende opleidingsplaatsen bij ons hebben zeer uiteenlopende eisen. Maar de belangrijkste voorwaarde geldt voor alle plaatsen: enthousiasme. U kunt bij ons veel bereiken. Wij verwachten daarom van onze leerlingen dat zij, afhankelijk van hun individuele beroepswensen, ten minste een zeer goed schooldiploma voortgezet onderwijs (lagere school), een goed mavo-/havodiploma hebben of een eindexamen hebben afgelegd (Abitur/Fachabitur (of een gelijkwaardig internationaal einddiploma)). Daarnaast verwachten we goede kennis van de Duitse en Engelse taal, computervaardigheden, communicatieve vaardigheden en teamgeest, het vermogen om zelfstandig te handelen, eigen initiatief, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een bijzondere belangstelling voor het betreffende gebied en voor wetenschappelijke en/of zakelijke processen en workflows.

Stages / Werk voor Werkstudenten / Wetenschappelijk werk

Qcells ondersteunt studenten die aan de scriptie voor hun diploma / doctoraal werken. Op verschillende afdelingen zijn eveneens stages en studiebegeleidende bijbaantjes mogelijk.