Q.FLAT-G5 Meer dan alleen een systeem
voor platte daken

Q.FLAT-G5 is meer dan alleen een onderconstructie voor platte daken: het vormt de basis voor een complete systeemoplossing.


Met Q.FLAT-G5 in vier eenvoudige stappen naar
een kant-en-klaar zonnesysteem

U wilt alles uit één hand en ervan verzekerd zijn dat de op elkaar afgestemde componenten perfect bij elkaar passen? En u zoekt een partner met een service waarop kunt vertrouwen? Met onze systeemoplossingen zijn wij het juiste partner.

Stap 1

 • Schema voor paneelplaatsing
 • Paneelbedrading
 • Bepaling plaatsingslocatie omvormer
 • Kabelschema
 • Schema voor ballastgewichten

Stap 2

 • Statische berekening van wind- en
 • Sneeuwbelasting
 • Berekening rendabiliteit
 • Stuklijst

Stap 3

 • Qcells levert alle componenten op tijd op de bouwplaats af

Stap 4

 • Installatie van het Q.FLAT‑G5 systeem incl. paneelbedrading en omvormerDe installatie in vier stappen Voor een snelle en veilige installatie van het Q.FLAT-G5 systeem
voor platte daken zijn vier eenvoudige stappen nodig.

Stap 1

De reeds voorgemonteerd geleverde basisprofielen (inclusief beschermingsmatten en middensteunen) worden op het dak gelegd en de middensteunen worden eenvoudigweg opengeklapt. Daarbij wordt het scharnier van het klapmechanisme door een lichte druk in de eindpositie gefixeerd. Bevestiging op het dak is niet nodig, waardoor de bouwsubstantie ontzien wordt en de installatiekosten aanzienlijk lager zijn.

Stap 2

De basisprofielen worden op het dak gepositioneerd en de ballastdragers aangebracht. Daarbij kan de ballast al geplaatst worden, in overeenstemming met het ballasteringsschema.

Stap 3

De Qcells zonnepanelen worden in de middensteunen bevestigd en in de eindklem vastgezet. Tijdens deze werkstap kan de gemakkelijke bekabeling met behulp van de optionele kabelclips al uitgevoerd worden. Het zonnepaneel wordt neergelaten.

Stap 4

De eindklemplaat wordt geplaatst en vastgeschroefd. Dit unieke montageontwerp minimaliseert niet alleen de installatietijd, maar reduceert door de zwevende constructie ook de mechanische belasting van de zonnepanelen. Met de fixering van één eindklem worden twee naast elkaar liggende panelen tegelijkertijd bevestigd - opnieuw een tijdsbesparing.


Q.FLAT-G5 – Het snelle en veilige systeem voor platte daken Het eenvoudige klapmechanisme maakt dankzij minder handelingen een tijdbesparende installatie mogelijk, en brengt zo de werkbelasting tot een minimum terug.

Maximale opbrengsten

Hoogste opbrengsten genereren met een vermogensdichtheid1 van 180 Wp/m2. Op het zuiden gemonteerde systemen van 30° bereiken een vermogensdichtheid1 van slechts 90 Wp/m2.

Optimaal gebruik van het dakoppervlak

Dankzij het compacte design en de hellingshoek van 10° wordt gebruik van tot wel 82 % van het dakoppervlak mogelijk gemaakt.

Gemakkelijke en snelle installatie

Snelle montage door opklapbare middensteunen en modulaire opbouw van de onderconstructie en zonnepanelen. Dit verlaagt de installatiekosten met tot wel 50 %.

Paneelbeveiliging

Het universele basisprofiel leidt krachten op het zonnepaneel af naar het dak, zonder dit te beschadigen. Verschuivingen van het zonnepaneel worden verhinderd. Integratie in een bliksembeveiligingssysteem is mogelijk.

Minder componenten en eenvoudige ballast

Door de voorgemonteerde onderdelen van Q.FLAT-G5 bespaart u op opslag-, en logistiekekosten en ook de montagetijd op het dak. Tevens is de ballastplaatsing snel en eenvoudig met dit systeem.

Duurzame materialen

Magnelis®-coating voor 10 keer betere corrosiebestendigheid in vergelijking met verzinkt staal. Dit door onafhankelijke afsluiting van de oppervlakken bij krassen door kathodische zelfbescherming.

1 bij gebruik van 330 Wp-zonnepanelen.Qcells Rooftop Planner Alles in één!

De planningstool van Q CELLS omvat diverse planningsprogramma's en vergemakkelijkt de planning voor Q.PARTNER. Als Q.PARTNER bespaart u tijd en ressources omdat u met één programma alle stappen voor de installatie kunt realiseren.

Word nu Q.PARTNER


Contact opnemen

Hebt u vragen?

Antwoord krijgen