Q.ANTUM NEO Technology Hoog vermogen en hoog rendement

Bereid u voor op een nieuw tijdperk van zonne-energie

Qcells is 's werelds eerste onderneming die de PERC-technologie op de markt heeft gebracht. Tegenwoordig is dit mainstream in de sector. Als pionier op het gebied van zonne-energietechnologie heeft Qcells het grote tijdperk van PERC geleid en zijn eigen Q.ANTUM Technology ontwikkeld door PERC en zijn unieke kenmerken voor rendementszekerheid te integreren.

Qcells heeft zijn technologische innovatie voortgezet, en Q.ANTUM is geëvolueerd in Q.ANTUM DUO, hoofdzakelijk met halfceltechnologie, en Q.ANTUM DUO Z met Zero-Gap technologie.

En nu, in 2022, luidt Qcells een nieuw zonnetijdperk in met de introductie van de Q.ANTUM NEO Technology. Door de combinatie van N-type technologie met Advanced Yield Security en 's werelds strengste kwaliteitstestprogramma QCPV, overtreft Q.ANTUM NEO de prestaties van conventionele N-type producten.
Meer rendement door Neo Power Transmitter

Standaard cellen (P-type, PERC)

Standaard cellen (P-type, PERC) maken gebruik van een passiveringslaag met kleine gaatjes voor de elektrische interconnectie van de achterzijde van de cel.

De passivering wordt verminderd in het contactgebied, waardoor het maximale rendement wordt beperkt.

Q.ANTUM NEO-cellen (N-type)

Binnen de Q.ANTUM NEO-zonnecellen (N-type) zijn een passiveringslaag en elektrische interconnectie geïntegreerd in de NEO Power Transmitter. Dit maakt een passivering over het gehele oppervlak en een contact over het gehele oppervlak tegelijk mogelijk, waardoor de PERC-beperkingen worden overwonnen.Advanced yield security: Meer energie, meer voordelen

De Advanced Yield Security van Qcells beschermt de zonnecel tegen kritische degradatie-effecten en potentiële hotspots.


Advanced Anti-PID (APT)

PID kan leiden tot een aanzienlijk vermogensverlies voor zowel P-type als N-type cellen. De APT van Q.ANTUM NEO beschermt de zonnecellen effectief en garandeert een hoge energieopbrengst op lange termijn.

Advanced Anti-LeTID (ALD)

Niet alleen bij P-type, maar ook bij N-type kan het vermogen van zonnecellen aanzienlijk afnemen als gevolg van de effecten van LeTID. Als eerste bedrijf dat in 2015 LeTID-effecten waarnam en een oplossing bedacht om LeTID te onderdrukken, verzekert Qcells zich van een hoge betrouwbaarheid tegen LeTID.

Hot-Spot Protect

Om mogelijke hot spots in de cellen te voorkomen, inspecteren wij 100% van de Q.ANTUM NEO cellen met een infraroodcamera.
Q.ANTUM NEO Technology in de praktijk Hoog vermogen en hoge efficiëntie
Het eerste bedrijf ter wereld dat slaagt voor QCPV Quality Controlled PV - TÜV-zegel voor de Meest Betrouwbare

Qcells is de eerste fabrikant van zonnepanelen in de industrie die slaagt voor TÜV Rheinland's nieuwe Quality Controlled PV (QCPV) certificering, het meest grondige testprogramma in de industrie.

Wij testen onze zonnepanelen in massaproductie voortdurend veel verder dan de gebruikelijke goedkeuringscertificering volgens de toekomstige IEC TS 63209 - de "Extended Stress Test for PV Modules" - en controleren ook de leveranciers van materialen en onderdelen.

MEER INFORMATIE OVER ONS KWALITEITSMANAGEMENTMeer informatie Downloads en producten

Download de productcatalogus

Wenst u meer informatie over de Qcells technologie? Onze productcatalogus geeft u gedetailleerde kennis over ons onderzoek, onze producten en onze geschiedenis.

DOWNLOAD PRODUCTCATALOGUS

Q.ANTUM NEO Technology in de praktijk

Q.TRON is een zeer efficiënt N-type zonnepaneel van Qcells, gebaseerd op de Q.ANTUM NEO Technology. Dankzij zijn hoge rendement tot 22,6 % is Q.TRON een geschikte oplossing voor beperkte ruimtes, waaronder daken van woningen, commerciële en industriële gebouwen.

ONTDEK DE QCELLS ZONNEPANEELEN