Q.FLAT-G4 Voor een snelle installatie op platte daken

Q.FLAT-G4 is meer dan alleen een onderconstructie voor platte daken: het vormt de basis voor een complete systeemoplossing uit één hand.


IN VIER EENVOUDIGE STAPPEN NAAR EEN KANT-EN-KLAAR FOTOVOLTAÏSCH SYSTEEM

Stap 1

 • Schema voor paneelplaatsing
 • Paneelbedrading
 • Bepaling plaatsingslocatie omvormer
 • Kabelschema
 • Schema voor ballastgewichten

Stap 2

 • Statische berekening van wind- en
 • Sneeuwbelasting
 • Berekening rendabiliteit
 • Stuklijst

Stap 3

 • Q CELLS levert alle componenten op tijd op de bouwplaats af

Stap 4

 • Installatie van het Q.FLAT‑G4‑systeem incl. paneelbedrading en omvormer


De 1-2-3 installatie Q.FLAT-G4 is het perfecte systeem voor platte daken voor een snelle, eenvoudige en veilige installatie zonder dakdoordringing.

Stap 1

De onderconstructie wordt op het dak geplaatst en de ballastgewichten worden geplaatst. De middensteun en eindklemmen kunnen reeds vooraf worden gemonteerd. Een bevestiging op het dak is niet nodig. Hierdoor wordt de dakbedekking ontzien en dalen de installatiekosten aanzienlijk.

Stap 2

Het Q CELLS zonnepaneel wordt in de geleider van de middenklem geschoven en uitgelijnd. Na deze stap kan de bedrading van de panelen comfortabel worden uitgevoerd.

Stap 3

Het zonnepaneel wordt neergelaten. Vervolgens worden de eindklemmen tegen de panelen aan geschoven en gefixeerd. Dit unieke montageontwerp minimaliseert niet alleen de installatietijd, maar reduceert door de zwevende constructie ook de mechanische belasting van de zonnepanelen. Met de fixering van één eindklem worden twee naast elkaar liggende panelen tegelijkertijd bevestigd - opnieuw een tijdsbesparing.Q.FLAT-G4 Het eenvoudige en veilige systeem voor platte daken

INSTALLATIE ZONDER SPECIAAL GEREEDSCHAP

Alle schroeven zijn gangbare modellen en daarom is er geen speciaal gereedschap nodig.

EENVOUDIGE EN COMFORTABELE BEDRADING

Door de ingeschoven en schuine positie van de panelen is er voldoende ruimte om de bedrading comfortabel uit te kunnen voeren.

MINDER METINGEN VEREIST

Wanneer de panelen eenmaal zijn uitgelijnd, hoeft er niet meer te worden gemeten. De ballastdragers dienen als afstandhouders tussen de basisprofielen. Zodra het eerste basisprofiel is uitgelijnd, worden de overige afstanden tot de volgende basisprofielen door het plaatsen van de ballastdragers bepaald.

HET DAK WORDT ONTZIEN

Dankzij de installatie zonder doordringing van de dakbedekking wordt de dakbedekking ontzien. De ballastgewichten zweven boven het dakoppervlak. Zo worden beschadigingen aan het dak door de ballastgewichten voorkomen en kan er geen mos onder de stenen groeien.

DUURZAAMHEID EN GEEN MECHANISCHE BELASTING

Door de stabiliteit van de basisprofielen is ook bij oneffenheden in het dak een probleemloze installatie gegarandeerd en kunnen mechanische belastingen op de panelen worden voorkomen.

HOGE OPBRENGST

De specifieke opbrengst is vrijwel onafhankelijk van de positionering van het systeem en biedt een grote flexibiliteit wat het ontwerp van de dakinstallatie betreft. Dankzij een duidelijk hogere vermogensdichtheid van meer dan 200 Wp / m2 ten opzichte van standaard systemen is Q.FLAT-G4 de beste oplossing voor hoge opbrengsten.Q CELLS Rooftop Planner Alles in één!

De planningstool van Q CELLS omvat diverse planningsprogramma's en vergemakkelijkt de planning voor Q.PARTNER. Als Q.PARTNER bespaart u tijd en ressources omdat u met één programma alle stappen voor de installatie kunt realiseren.

Naar de Rooftop Planner


Contact opnemen

Hebt u vragen?

Antwoord krijgen