TRA.Q Beschermt u tegen namaak zonnepanelen!

Tra.Q™ trackingtechnologie: Waar Qcells op staat, bevat Qcells. Originele producten van Qcells bieden gegarandeerde kwaliteit. Telkens weer hoort men in de zonne-industrie over nagemaakte zonnepanelen. De consument krijgt dan niet de kwaliteit waarvoor zij betaald hebben, maar inferieure, en soms zelfs brandgevaarlijke panelen.

Dat kan u niet overkomen met de zonnetechnologie van Qcells. Met onze gepatenteerde Traceable Quality (Tra.Q™) trackingtechnologie waren wij de eerste fabrikant die een systeem introduceerde waarmee elke Qcells-cel nauwkeurig getraceerd kan worden.


Zonnecellen vormen het hart van de PV-installatie. Intussen zijn er honderden fabrikanten van zonnecellen waarvan de cellen wereldwijd worden geïnstalleerd, ook door fabrikanten van andere merken. De laatste jaren heeft het probleem van productpiraterij helaas ook de fotovoltaïsche industrie bereikt. Wie kan dus met zekerheid weten welke cellen in een zonnepaneel zijn ingebouwd?

De zonnecellen van Qcells worden bij het begin van de productie met een laser gemerkt met een fraudebestendige "Data Matrix Code" die onder andere de productietijd, -plaats en materiaalpartij opslaat. Tra.Q™ is de vingerafdruk van een zonnecel en dus van elk zonnepaneel. De code bevindt zich in het midden van de cel en wordt door een scanner gelezen. Op die manier kan het hele fabricageproces worden getraceerd en geoptimaliseerd.

Hiermee heeft de klant zekerheid en kan men de componenten vertrouwen. Wie Qcells koopt, krijgt ook de originele Qcells kwaliteit met al zijn voordelen.Waarom is traceerbaarheid belangrijk?

Wanneer u fruit op de markt koopt, hebt u het recht te weten waar het vandaan komt. Wij vinden dat hetzelfde moet gelden voor zonnecellen en -panelen. Het geeft u de zekerheid dat u een origineel Qcells product koopt - en het geeft ons de mogelijkheid om de productieprocessen te controleren en te optimaliseren. Met Traceable Quality (Tra.Q™) zijn wij de enige fabrikant die het productieproces van elke afzonderlijke zonnecel volledig kan traceren: Serienummer, productietijd en -plaats en zelfs uit welke materiaalpartij het afkomstig is. Zo kunnen wij eventuele fouten en verbeteringen beter analyseren, en ze in het ontwikkelingsproces verwerken.


Waarom is bescherming tegen vervalsing belangrijk?

Zonnecellen vormen het hart van een PV-installatie. Intussen zijn er honderden fabrikanten van zonnecellen waarvan de cellen wereldwijd worden geïnstalleerd, ook door fabrikanten van andere merken. De laatste jaren heeft het probleem van productpiraterij helaas ook de fotovoltaïsche industrie bereikt. Wie kan dus met zekerheid weten welke cellen in een paneel zijn ingebouwd? Dat doen wij en wij kunnen het u onomstotelijk bewijzen. De zonnecellen van Qcells zijn duidelijk te herkennen aan de Tra.Q™ markering. Dit brengt transparantie, en u kunt rekenen op veilige opbrengsten dankzij Qcells-


Hoe werkt Tra.Q™?

Met Tra.Q™ wordt elke wafer bij het begin van de productie gemerkt met een unieke code. Dankzij een speciaal ontwikkelde lasertechnologie wordt de wafer daardoor niet beschadigd. De code kan later met een lezer uitgelezen worden. Tra.Q™ is praktisch de vingerafdruk van een zonnecel. Qcells is momenteel de enige fabrikant van zonnecellen die de gepatenteerde Tra.Q™-trackingtechnologie aanbiedt.

Contact opnemen

Hebt u vragen?

Antwoord krijgen